Voluntary work

Nepal Development Academy organiseert en bemiddelt in vrijwilligerswerk in Nepal

Het vrijwilligerswerk bestrijkt diverse vakgebieden. Te denken valt bijvoorbeeld aan het geven van Engelse les op een school, het werken in een opvangtehuis voor straatkinderen of bijdragen aan de realisatie van ontwikkelingsprojecten.

Voorafgaand aan bemiddeling vindt er altijd eerst een oriënterend (intake)gesprek plaats. Bij het zoeken van een geschikte werkplek worden de persoonlijke situatie, achtergrond en voorkeuren van de kandidaat als uitgangspunt genomen. Door haar brede netwerk is NDA in staat om maatwerk te leveren.

Wat kan NDA voor jou betekenen?

Stichting NDA biedt onderstaande mogelijkheden aan, zodat je kunt kiezen welke optie(s) het beste bij jou past.

1. Cultuurgids Nepal

NDA heeft het boek "Dwars door Nepal" -dé ontdekkingsreis door de Nepalese samenleving en cultuur- ontwikkeld. Dit boek bevat zeer uitgebreide (achtergrond) informatie over het land (geschiedenis, economie, politiek, kastenstelsel, religies, gezondheidszorg en onderwijssysteem) in combinatie met nuttige tips en interessante verhalen van deskundigen en vrijwilligers. Het is uitermate geschikt als voorbereiding op vrijwilligerswerk in Nepal. Klik hier voor enkele fragmenten uit het boek Bestellen kan via de Webshop.

193

2. Doe-het-zelf-pakket voor vrijwilligers

Dit pakket is bedoeld voor diegenen die goed voorbereid willen zijn op hun vertrek naar Nepal, maar er de voorkeur aan geven om het vrijwilligerswerk zelf te regelen. Een goede voorbereiding is essentieel voor het welslagen van het verblijf aldaar en het doe-het-zelf-pakket van NDA kan daaraan een positieve bijdrage leveren. Dit informatiepakket bestaat uit:

 • cultuurgids Dwars door Nepal
 • interactieve cd-rom over Nepal (levendige beelden van de Nepalese cultuur, natuur en bevolking)
 • Nederlandstalig cursusboek "Nepali voor beginners" inclusief taal-cd.
 • woordenboek Engels-Nepali
 • plattegrond van Nepal

Bestelling per e-mail, kosten € 90,00 inclusief verzendkosten.

3. Totaalpakket vrijwilligerswerk

Voor diegenen die er de voorkeur aan geven het vrijwilligerswerk niet zelf te regelen, maar dit liever aan NDA overlaten, fungeert Nepal Development Academy ook als intermediair bij de organisatie van vrijwilligerswerk. Het "totaalpakket vrijwilligerswerk" houdt in dat het vrijwilligerstraject in zijn totaliteit door NDA begeleid wordt, waarmee alle zorg uit handen wordt genomen en men verzekerd is van een werkplek. Dit totaalpakket bevat:

 • cultuurgids Dwars door Nepal
 • interactieve cd-rom over Nepal
 • taalcursus Nepali voor beginners
 • Nederlandstalig cursusboek "Nepali voor beginners" inclusief taal-cd
 • woordenboek Engels-Nepali
 • plattegrond van Nepal
 • het regelen van een geschikte werkplek in Nepal
 • vast en betrouwbaar contactpersoon in Nepal
 • transfer van vliegveld naar verblijfadres
 • bemiddeling bij het regelen van onderdak bij een familie of in een guesthouse
 • begeleiding door NDA vanuit Nederland: wij blijven het aanspreekpunt, waar de vrijwilliger altijd terecht kan met vragen, eventuele problemen of voor advies

Kosten totaalpakket: € 525,00.

De kosten voor een verblijf in een gastgezin bedragen ongeveer € 125,00 per maand (kost en inwoning), wat door de vrijwilliger rechtstreeks aan de familie betaald wordt. Een verblijf in een guesthouse komt duurder uit, afhankelijk van de verblijfplaats. Hierbij moet rekening gehouden worden met ca. € 175,00, 200,00 per maand (alleen kamerhuur).

4. Uitsluitend bemiddeling

Een andere mogelijkheid is dat NDA de vrijwilliger alleen aan een werkadres in Nepal helpt. Het begeleidingsaspect is bij deze optie beperkter. Wel blijft NDA het aanspreekpunt, waar de vrijwilliger terecht kan met vragen, eventuele problemen of voor advies.

De kosten voor uitsluitend bemiddeling bedragen € 250,00.

Een combinatie van optie 3 en 4 is ook mogelijk. De vrijwilliger kan, indien gewenst, de "kale" bemiddeling ook aanvullen met enkele losse onderdelen uit het totaalpakket.
Indien u geïnteresseerd bent in het "Totaalpakket" of uitsluitend bemiddeling kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen met NDA: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Stichting NDA heeft geen winstoogmerk. Het uitgangsprincipe is werken op kostendekkende basis. Gelden die toch overblijven worden aangewend voor ontwikkelingsprojecten in Nepal.