Language courses Nepali

Cursussen Nepali (Nepalees)

Nepali is de nationale taal van Nepal die bijna alle Nepalezen kunnen begrijpen en spreken. Het Nepali is verwant met het Hindi en behoort tot de Indo-Aryan taalgroep. Het Nepali komt oorspronkelijk voort uit het Sanskrit en wordt geschreven in het Devanagari script.

Nepal Development Academy organiseert drie keer per jaar taalcursussen Nepali voor beginners en bij voldoende animo elk jaar een cursus Nepali voor gevorderden. De cursussen zijn bedoeld voor iedereen die voor verschillende doeleinden naar Nepal gaat, zoals vakantie, studie, ontwikkelingswerk of vrijwilligerswerk. De groepsgrootte varieert van 8 – 11 cursisten.

Inhoud beginnerscursus

Het doel van de beginnerscursus Nepali is om met de lokale bevolking een gesprek te kunnen voeren. In de lessen wordt de basisgrammatica behandeld aan de hand van praktijksituaties, waarbij grammatica, oefeningen en leesvaardigheid elkaar afwisselen. Daarnaast worden er conversatieoefeningen gedaan in kleine groepjes. In de lessen wordt ook over de Nepalese cultuur, gewoonten en gebruiken verteld.
Docente: Cindy Paudyal

122183

Inhoud gevorderdencursus

De gevorderdencursus is het vervolg op de beginnerscursus. Een beheersing van de basisbeginselen van het Nepali is vereist. Het accent ligt bij deze cursus op een verdieping van de grammatica en op luister- en spreekvaardigheid. Deze cursus wordt geheel in het Nepali gegeven.
Docent: Shashi Paudyal

Zie verder Nederlandse site.