Taalcursussen Nepali

 

Cursussen Nepali (Nepalees)

Nepali, in volksmond Nepalees genoemd, is de nationale taal van Nepal die bijna alle Nepalezen kunnen begrijpen en spreken. Het Nepali is verwant met het Hindi en behoort tot de Indo-Aryan talengroep. Het Nepali komt oorspronkelijk voort uit het Sanskrit en wordt geschreven in het Devanagari script.

Nepal Development Academy organiseert drie keer per jaar taalcursussen Nepali voor beginners en bij voldoende animo elk jaar een cursus Nepali voor gevorderden in Utrecht. De cursussen zijn bedoeld voor iedereen die voor verschillende doeleinden naar Nepal gaat zoals vakantie, studie, ontwikkelingswerk of vrijwilligerswerk. De groepsgrootte varieert van 6 tot 12 cursisten.

Inhoud beginnerscursus

Het doel van de beginnerscursus Nepali is om met de lokale bevolking een gesprek te kunnen voeren. In de lessen wordt de basisgrammatica behandeld aan de hand van praktijksituaties waarbij grammatica, oefeningen en leesvaardigheid elkaar afwisselen. Daarnaast worden er conversatieoefeningen gedaan in kleine groepjes. In de lessen wordt ook over de Nepalese cultuur, gewoonten en gebruiken verteld.
Docente: Cindy Paudyal

Inhoud gevorderdencursus

De gevorderdencursus is het vervolg op de beginnerscursus. Een beheersing van de basisbeginselen van het Nepali is vereist. Het accent ligt bij deze cursus op een verdieping van de grammatica en op luister- en spreekvaardigheid. Deze cursus wordt geheel in het Nepalees gegeven.
Docent: Shashi Paudyal

 122183

Cursusgegevens

Aanvang:        

Bij voldoende aanmeldingen gaat er 3x per jaar een beginnerscursus van start in januari, april en september. De lessen zijn 's avonds en worden in Utrecht gegeven.
De gevorderdencursus is een vervolg op de beginnerscursus en gaat van start in overleg met de deelnemers.
Ook bieden wij de mogelijkheid tot het volgen van privélessen in groepjes van 1-3 personen. 

Tijdstip:   19:00 - 20:30 uur (beginners) en gevorderden in overleg
Cursusdata 2020:   maandag 13, 20 en 27 januari, 3,10 en 17 februari, 2, 9 en 17 maart
Locatie:   Buurtcentrum "Bij de Buren", Eerste Oosterparklaan 76, 3544 AK Utrecht

Kosten:

 

€ 200,00 (exclusief lesmateriaal)

Literatuur:   cursusboek “Nepali voor beginners” met bijbehorende taal-cd kost € 33,95 inclusief verzending. Dit boek is te bestellen via onze site www.nepalcentrum.nl