Vrijwilligerswerk in Nederland

Vrijwilligers in Nederland voor Nepal

In Nederland doen vier miljoen mensen vrijwilligerswerk. Tegenwoordig zetten mensen zich vrijwillig in voor maatschappelijk nuttige zaken. De komst van internet en het mondialiseringproces hebben er toe geleid dat de wereldproblematiek tot in ieders huiskamer doordringt en zichtbaar is. Hierdoor is het draagvlak voor grensoverschrijdende problemen toegenomen. Ook het besef dat de problemen "van ver" weerslag kunnen hebben op onze eigen maatschappij is toegenomen. Het draait dus om een gedeelde verantwoordelijkheid voor wereldproblemen zoals mensenrechten, democratie, terrorisme en ontwikkelingsproblematiek. De problemen die zich in Nepal voordoen, kunnen we vanuit Nederland analyseren en dus kunnen we ons inzetten een bijdrage te leveren aan de oplossing. Nepal Development Academy heet nieuwe vrijwilligers van harte welkom!

Inzetten voor ontwikkelingshulpprojecten in Nepal

Nepal Development Academy is direct betrokken bij diverse ontwikkelingsprojecten in Nepal. U kunt zich samen met andere vrijwilligers inzetten voor activiteiten als fondsenwerving, subsidie aanvragen, contacten leggen met relevante organisaties, voorlichting geven op scholen en het organiseren van andere acties zoals bijvoorbeeld een sponsorloop.

P1020609

P1020626

 

 

 

 

 

 

 

 

Inzetten voor NDA activiteiten in Nederland

Jaarlijks worden door Nepal Development Academy diverse activiteiten georganiseerd zoals de Nepal Millennium Plaza (muziek, film en documentaire, workshops, dans en eten), vrijwilligersbijeenkomsten en uiteraard de viering van belangrijke Nepalese festivals.
Enthousiaste mensen die betrokken willen zijn bij een ontwikkelingshulpproject in Nepal of willen meehelpen bij de organisatie van verschillende NDA activiteiten kunnen per mail hun interesse kenbaar maken.