Management

shashi paudyal

Shashi Paudyal

Diep in mijn hart blijf ik een Nepalees in hart en nieren, ook al woon ik 28 jaar in Nederland. Mijn streven is om een bijdrage te leveren aan een eerlijke, rechtvaardige en duurzame samenleving in Nepal. Daartoe heeft stichting NDA afgelopen jaren verschillende projecten succesvol uitgevoerd. Ik ben oprecht dankbaar voor alle vrijwilligers die hier hun onmisbare bijdrage aan hebben geleverd. Ook zonder de hulp van sponsoren en donateurs hadden we dit goede werk nooit kunnen doen. We willen de ingeslagen weg voortzetten, want er is nog veel te doen in Nepal. Daarom kunnen we iedere steun goed gebruiken.

   
Sharmila Pradhan

Sharmila Pradhan

After finishing her medical graduation Sharmila has worked as a medical doctor in Sikkim. During her work she has visited several medical health camps in order to help underprivileged and disabled people in the remote areas. She completed her study from the AMC and became a full doctor in the Netherlands. In her social life she was associated with the Non-Resident Nepali Association in the Netherlands as an executive member. Nepal is economically one of the poorest counties in the world. Many Nepalese people are suffering from poverty, inequality, injustice and insufficient (medical) facilities. As a general secretary of NDA she plays a vital role to contribute to a fair and sustainable society in Nepal.

   
Johanneke Pas

Johanneke Pas

In 1992 was ik voor het eerst in Nepal. De vriendelijkheid van de Nepalezen en de prachtige natuur hebben toen erg veel indruk op mij gemaakt. In Nederland ben ik op zoek gegaan naar mensen en stichtingen die zich voor Nepal inzetten. Sinds 2005 werk ik in Nederland bij NDA als vrijwilliger. Eén van de activiteiten van Nepal Development Academy is het (mede) organiseren van evenementen voor Nederlanders en Nepalezen. Op deze manier leert men elkaar beter kennen en wordt er op een leuke manier informatie uitgewisseld. Ook geeft het de Nepalezen die in Nederland wonen de gelegenheid elkaar weer eens te ontmoeten.

   
cindy paudyal2

Cindy Paudyal

Mijn eerste kennismaking met Nepal was in 2001. Ik heb toen een half jaar gewerkt aan een onderwijsproject in de Kathmanduvallei. Het land en haar bevolking hebben iets in mij los gemaakt, evenals het overweldigende Himalayagebergte. Tegelijkertijd werd ik diep geraakt door de armoede, het sombere toekomstperspectief van de mensen en de ongelijkheid, veroorzaakt door het (officieel afgeschafte) kastensysteem en corruptie.
Na terugkomst in Nederland, en een bijzondere levenservaring rijker, wilde ik me graag voor Nepal inzetten. Ik leerde de taal, keerde nog enkele malen terug naar Nepal en sloot me als vrijwilliger aan bij Nepal Development Academy. Ik houd me bezig met het ontwikkelen van publicaties, het bemiddelen van vrijwilligers en het geven van voorlichting over Nepal en de millenniumdoelen. Tevens verzorg ik sinds 2004 met veel plezier de taalcursussen Nepali voor beginners. Ik hoop jullie daar te mogen begroeten!