Privacy Statement

Nepal Development Academy (NDA) respecteert de privacy van alle gebruikers van de website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verstrekt vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. NDA zal je persoonlijke gegevens niet aan derden beschikbaar stellen. De consument heeft recht op inzage,wijziging en verwijdering van de door ons bijgehouden gegevens.

Nepal Development Academy gebruikt persoonlijke gegevens om de volgende diensten te leveren:
Je persoonsgegevens worden opgenomen in het klantenbestand. Je gegevens worden gebruikt voor de uitvoering van de leveringsovereenkomst en het beheren van de daaruit voortvloeiende klantrelatie, waaronder inbegrepen het gericht verzenden van berichtgeving over actualiteiten in Nepal en Nepalactiviteiten in Nederland.

Indien je van ons geen mailing wenst te ontvangen, kun je dit aangeven per mail via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Cookies-gebruik op de websites van Nepal Development Academy:
Cookies zijn kleine tekstbestanden die bij het bezoek aan een website naar uw computer worden gestuurd. Deze zorgen ervoor dat je bij een bezoek aan de site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Daardoor wordt het online winkelen van een klant iets gemakkelijker.

Dwars Door Nepal

Dé ontdekkingsreis door de Nepalese samenleving en cultuur

Dwars door Nepal is een boek vol achtergrondinformatie over het land (geschiedenis, economie, politiek, kastenstelsel, religies, gezondheidszorg en onderwijssysteem) in combinatie met interessante verhalen van Nepalkenners en vrijwilligers. Op levendige wijze vertellen zij over hun ervaringen in Nepal en geven ze de lezer een kijkje achter de schermen. Ben je geïnteresseerd in Nepal, dan is dit boek zeker een aanrader!

Enkele fragmenten uit het boek.

...Drukte! Dat is het eerste wat me opviel in Nepal. Het straatbeeld is er niet zo georganiseerd zoals hier in Nederland. Het was wel even wennen aan het constante getoeter van taxi’s, de bellen van riksja’s en het rumoer van mensen, op een straat die niet veel breder is dan een meter of drie en waar alles kriskras door elkaar beweegt. Met op elke hoek van de straat iemand die probeert tijgerbalsem of iets anders aan je te verkopen. (vrijwilliger)

...De gastvrijheid van de lokale bevolking is indrukwekkend. Eerste ontmoetingen eindigen vaak met een uitnodiging om bij hen thuis te komen eten. De meeste Nepalezen eten vegetarisch, omdat vlees erg duur is. Maar bij een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld als er gasten zijn, wordt er kip, geit of buffel gegeten. In de dorpen slachten de mensen zelf en de kip die je ‘s ochtends nog vrolijk ziet rondscharrelen, ligt ’s avonds op je bord. Bij de bereiding wordt de kip willekeurig in mootjes gehakt en alle botjes zitten er dus nog in! (Culinaire tradities in Nepal, Cindy Paudyal)

...Ook non-verbale uitingen kunnen voor verrassingen zorgen. Zo schudden, beter gezegd ‘wiebelen’, Nepalezen hun hoofd om te laten blijken dat ze het ergens mee eens zijn, wijzen zij niet met hun vingers maar met getuite lippen en bewegen zij hun hoofd in één beweging met het oor naar hun linker- of rechterschouder en weer terug om ‘ja’ of ‘oké’ te zeggen. (vrijwilliger)

...Vrouwen dragen de sari met chura’s, rode armbanden die symbool staan voor getrouwde (hindoe)vrouwen. Rood is de kleur van de liefde en wit is de kleur van de rouw. Hindoe zoons dragen na het overlijden van hun vader een jaar lang witte kleding. Weduwen mogen geen rood meer dragen en krijgen voortaan een gele of witte tika. (vrijwilliger)

...Na het starten van een remix van biddende Tibetaanse monniken en technomuziek wrijft Sahmed een klodder vaseline rond z’n nieuwe piercing, een zilveren bolletje midden op z’n kin. Het is donderdagavond en het is rustig in de Scores Bar in de toeristenwijk Thamel, Kathmandu. “Ik heb deze piercing een paar dagen geheim kunnen houden. Als ik mijn vader zag hield ik een hand voor m’n kin. Tot hij gisterochtend in alle vroegte mijn kamer binnenkwam en mij zag liggen slapen, met de nieuwe piercing. Dat was inderdaad een schok voor de man.” Sahmed (24) is DJ en Scores is de plek waar hij vrijwel iedere avond rave en techno muziek draait. De meeste bezoekers, zij het buitenlander of Nepalees, dragen piercings. Als ze praten licht in het midden van hun tong een fluorescerend wit of groen bolletje op. (Techno in Shangri-La, Lucia de Vries)

...Iedere donderdagochtend bezoeken enkele honderden jongeren uit alle delen van de Kathmanduvallei de tempel van de godin Banglamukhi. Ze bidden voor een leuke vriendin of een goeie echtgenoot. De meeste jongeren vasten de hele dag om hun gebed kracht bij te zetten. “Niemand weet waarom we op donderdag moeten komen, en waarom bij deze godin. Maar we vertrouwen erop dat het werkt”, zegt Sajan, gekleed in spijkerbroek en strak T-shirt. Behalve een belangrijk religieus ritueel is het bezoek aan de tempel voor Sajan ook de perfecte kans om met meisjes in contact te komen. “Ik heb net een heel leuk iemand ontmoet”, bekent hij. Jongens als Toshak en Sajan kiezen voor een compromis relatie: half ‘love’, half gearrangeerd. “Als we een leuk meisje ontmoeten vragen we onze ouders om het huwelijk met haar ouders te regelen.”……(Techno in Shangri-La, Lucia de Vries)

...Nepal heeft de toerist heel wat te bieden. Van fietsen door de rijstvelden van de Kathmanduvallei naar het middeleeuwse stadje Bhaktapur; raften op de Trisuli-rivier; een trekking door de bergen naar de besneeuwde toppen rond Annapurna Base Camp tot heerlijk uitrusten in en rond Pokhara met zijn schitterende bergmeer Phewa Tal. (vrijwilliger)

...Een aantal jaren geleden belde een Nederlandse meneer op die wilde weten of hij kon investeren in een lodge in de bergen. Hij had een Nepalees ontmoet die graag partner wilde worden en zelfs als stroman kon dienen om alle vergunningen te organiseren. Het hotel kwam ook op diens naam te staan. Het leek geen bezwaar: ‘Het is zo’n aardige en betrouwbare kerel,’ zei de Nederlandse investeerder enthousiast. Jaren later kwam ik hem tegen. Zijn investering van dertigduizend euro was weg. Dit is een les. Nepalezen zijn ook mensen, net als wij. Dus voeg altijd een normale dosis zakelijkheid toe aan de bruisende cocktail van blijmoedigheid en idealisme. Plus een gezond snufje wantrouwen. (Zaken doen in Nepal, Cas de Stoppelaar)

...Er heerst nogal wat bijgeloof rondom het eten. Voordat de vrouwen het voedsel bereiden, moeten de goden worden vereerd. De hajur aamaa’s (= grootmoeders) voeren hiervoor in alle vroegte rituelen uit. Om klokslag zes uur werd ik elke ochtend gewekt door een luid rinkelende bel en het opzeggen van mantra’s waarmee de goden werden ‘geroepen’. Onder het zingen van deze mantra’s bestrooiden de vrouwen het offerplaatsje in huis met rijstkorrels, bloemblaadjes, rood of geel poeder en wat water. Een andere manier om de goden gunstig te stemmen is door na de bereiding eerst wat eten in het open vuur te gooien of door voor de maaltijd een beetje eten voor de goden op de grond apart te leggen. (Culinaire tradities in Nepal, Cindy Paudyal)

Boekinformatie
Titel: Dwars door Nepal
Uitgave van: Nepal Development Academy
ISBN: 978 90 78791 02 7
Dit boek is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Leveringsvoorwaarden

1 - Identiteit van de ondernemer

Naam ondernemer:   Nepal Development Academy (NDA)
Correspondentie-adres:   Tweede Oosterparklaan 157
3544 AP Utrecht
Telefoonnummer:   06-18214721
Bereikbaarheid:   maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 20:00 uur
E-mailadres:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK-nummer:   09132146

2 - Toepasselijkheid
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen ondernemer en consument.
Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld.

3 - Het aanbod
Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. Als de ondernemer gebruik maakt van afbeeldingen zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten en/of diensten. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden de ondernemer niet.
Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden. Dit betreft in het bijzonder:de prijs en de kosten van aflevering;

4 - De overeenkomst
De overeenkomst komt tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.

5 - Kosten in geval van retourzending
Indien de consument een artikel retour zendt, komen de kosten van terugzending voor zijn rekening. Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na de terugzending, terugbetalen.

6 - De prijs
De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief verzendkosten.

7 - Levering en uitvoering
De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten. Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan NDA kenbaar heeft gemaakt.

8 – Betaling  
NDA werkt met vooruitbetalingen via iDEAL en overschrijving.  
iDEAL is online betalen via je eigen telebankiersysteem thuis. Hieraan doen ABN AMRO (voorheen ook Fortis Bank NL), ASN Bank, Friesland Bank, Rabobank, ING, SNS Bank, SNS Regiobank en Triodos Bank mee.
Betaling per overschrijving houdt in dat je het bedrag handmatig overmaakt op een later tijdstip. Je bestelling wordt pas verzonden als je betaling binnen is. Houd rekening met een termijn van 3 tot 5 werkdagen voordat je betaling bij ons binnen is.

9 – Levering  
Nadat de bestelling is voltooid en de door de consument verschuldigde bedragen zijn voldaan, gaat NDA over tot verzending. Het grootste deel van onze artikelen wordt thuisbezorgd binnen 1 tot 3 werkdagen (na ontvangst betaling). NDA hanteert als indicatie van de maximale levertijd 7 dagen. De artikelen worden via PostNL verzonden.

Muziek

Muziek